Faširane šnicle
Potrebno je:
1 kg. svinjskog mesa
soli
bibera
4 kašičice belog luka u prahu
Paniranje:
200 gr brašna
200 gr. prezli
4 jaja
kašičica suvog začina
Za przenje: 400gr putera 500ml ulja
Prilog: 1kg manjih krompira soli po potrebi suvog zacina po potrebi 1 kasicica kurkume 250gr pavlake
Priprema:
Od mesa iseci sto tanje snicle. Izlupati ih tuckom za meso sto tanje sa obe strane. Svaku sniclu posoliti i pobiberiti i posipati je belim lukom u prahu. Snicle pokriti folijom i ostaviti u frizider da odstoji oko sat vremena, a moze i duze. U jednu manju posudu staviti brasno u drugu ulupana i zacinjena jaja i u trecu prezle. U jednu dublju posudu staviti puter da se otapi i u otopljen dodati ulje. Snicle prvo stavljati u brasno zatim u jaja pa u vruce ulje.Prziti ih sa obe strane dok ne dobiju zlatno zutu boju. Gotove vaditi na kuhinjskom papiruPriprema priloga: Krompir oljustiti,oprati, preseci na polovine i staviti da se kuva. Skuvan krompir resetkastom kasikom izvaditi na kuhinjski papir da bi upio visak vode,pa ga prebaciti u posudu u kojoj su se przile snicle. Krompir zaciniti suvim zacinom dodati kurkumu i kratko proprziti. Snicle se serviraju uz krompir,malo pavlake i salate po izboru.
Prijatno
Нема коментара:
Постави коментар